top of page

Milli Dombra Günü Konserine Davetlisiniz

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Abzal Saparbekuly, Milli Dombra Günü vesilesi ile Ankara'da iki ayrı konser organize etti. Önceden randevu ile konsere katılmak mümkün.


Kazakistan Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen konserler 2 ve 3 Temmuz günü gerçekleşecek. 2 Temmuz 2021 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde saat 16.00'da, 3 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak olan konser ise Türk Tarih Müzesi ve Parkında saat 16.00'da yapılacak.


Küresel salgın sebebiyle katılım sınırlı olmakla beraber önceden randevu ile konsere katılım sağlamak mümkün.


Büyükelçiliğin konser tanıtımları için yayınladığı basın bildirisi şu şekilde :


Ұлттық Домбыра Күні!

Milli Dombra Günü!

İki telli çalgı olan dombra, Türk Medeniyetinin önemli öğelerinden biridir. Dede Korkut’un kopuzunun, Türklerin İslamlaşma döneminde Hoca Ahmet Yesevi tarafından dombraya dönüştürüldüğü söylenmektedir.


Yesevi’nin 90 bin talebesi Büyük Bozkırlara ve Anadolu’ya ellerindeki çalgılarıyla gitmişler ve gönülleri fethetmişlerdir. Bundan dolayı dombra, öz kültürümüzü simgeleyen kutsal bir çalgıdır.


Asırlar boyunca Kazak halkının duygularına tercüman olan dombra, Kazak ulusal kimliğiyle özdeşleşmiş bulunmaktadır. Çünkü dombra sadece bir müzik aleti değildir. O, Türklerin kadim zamanlardan bu yana biriktirdikleri kültürel mirasın mücessem halidir. Dolayısıyla dombra sadece Büyük Bozkır sakinleri Kazakların değil, dünyadaki tüm Türklerin ortak değeridir.


Türkiye ile Kazakistan arasındaki manevi köprü haline gelen ve kardeşliğimizin sembolü olan dombranın yaygınlaşması amacıyla düzenlenmekte olan “Milli Dombra Günü” festivalinde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız!


🟠T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİ

🗓️ Cuma 2 Temmuz 2021

⏰ 16.00-17.00

📍 Gazi, Cumhurbaşkanlığı Blv, Yenimahalle / Ankara


🔵TÜRK TARİH MÜZESİ VE PARKINDA DOMBRA KONSERİ

🗓️ Cumartesi 3 Temmuz 2021

⏰ 16.00-17.00

📍 Bağlıca, Çambayırı Cd. No:89 Etimesgut / Ankara



11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page