top of page

Moğolistan Petrol Ürünlerinde Kısıtlamaya Gitmeyecek

Moğolistan Büyük Khural Başkanı Gombojavyn Zandanshatar ve Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Viktorovich Volodin, 24 Eylül 2023'te Devlet Evi'nde resmi görüşmelerde bulundu. Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı V.V. Volodin, Moğolistan'ın müzakereler sırasında ülke hükümeti tarafından uygulanan petrol ürünlerine yönelik herhangi bir kısıtlamaya girmeyeceğini resmen açıkladı.


tua, tuva, tuvart haber, Gombojavyn Zandanshatar ve Vyacheslav Viktorovich Volodin
Gombojavyn Zandanshatar ve Vyacheslav Viktorovich Volodin

Toplantının başında Devlet Başkanı Büyük Khural G. Zandanshatar, Ekselansları Vyacheslav Viktorovich Volodin başkanlığındaki temsilcileri Moğolistan'ı ziyaret etmeye davet etti ve Moğolistan'ın Rusya Federasyonu ile geleneksel dostane ilişkilerini daha da güçlendirme ve geliştirme arzusunu dile getirdi.


Taraflar oybirliğiyle, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı V.V. Volodin'in bu ziyaretinin, parlamentolar arası işbirliğinin yoğunlaştırılması da dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişki ve işbirliğinin genişletilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.


Devlet Başkanı Büyük Khural G. Zandanshatar'ın geçen Haziran ayında Rusya Federasyonu'na yaptığı resmi ziyaret sırasında taraflar, iki ülke arasında parlamentolar arası işbirliği konusunda ortak bir komisyon kurulması ve ilk toplantının 2019 yılında Ulaanbaatar'da yapılması konusunda mutabakata vardı. İki ülke arasında kapsamlı stratejik ortaklığın geliştirilmesinde önemli bir adım kabul edildi.


Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı V. Volodin dikkat çekti ve şöyle dedi:


"O, iki ülkemiz komşudur. İki ülke arasındaki kadim dostluk ilişkileri ve işbirliği geleneğini daha da geliştirmek bizim görevimizdir. Özellikle sınır bölgelerinde iş birliğinin geliştirilmesinin yanı sıra yasama organları arasındaki koordinasyonun da geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi."


Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı V.V. Volodin, Moğolistan'ın müzakereler sırasında ülke hükümeti tarafından uygulanan petrol ürünlerine yönelik herhangi bir kısıtlamaya girmeyeceğini resmen açıkladı.


Ayrıca Devlet Başkanı Büyük Khural G. Zandanshatar, Parlamentolararası İşbirliği Komisyonu'nun bir sonraki oturumunun gelecek yıl Rusya'da yapılması önerisine prensipte desteğini ifade etti.


Toplantıda taraflar, Moğolistan ile Rusya arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın güçlendirilmesi amacıyla ticaret, ekonomi, yatırım, enerji, karayolu taşımacılığı, turizm ve insani sektörlerde işbirliğinin genişletilmesi konusunda ayrıntılı görüş alışverişinde bulundu.


Kaynak : MNB

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page