top of page

Musa Güney Sergisi : Zerre

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım 1999 mezunu Ressam Musa Güney, dünyanın önemli kültür merkezlerinde ve sergi salonlarında çalışmalarını sergiledi. Küresel salgına rağmen sergilerine ara vermeyen Musa Güney, ZERRE adlı sergisiyle Gala 2 Mart 2021'de sanatseverlerle buluşuyor.


Musa Güney Resim Sergisi Zerre

Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sanat Galerisi her ay olduğu gibi Şubat ayında da sanatseverleri özel bir sergiyle buluşturuyor. 24 Şubat-13 Mart 2021 tarihleri arasında Ressam Musa Güney ‘Zerre’ isimli sergisiyle galerinin konuğu olacak. Grafik ve resim alanında çalışmalarını sürdüren Ressam Musa Güney, eserleri ile ulusal ve uluslararası pek çok karma sergide yer aldı. Aynı zamanda yurt dışındaki bienal ve sanat fuarlarında danışman, direktör ve jüri olarak ülkemizi temsil etti. Musa Güney, bugüne kadar 21 kişisel sergi açtı.


Musa Güney

Musa Güney’in geçmiş yıllarda yürüttüğü ve birlikte güzel bir sergiye de imza attığımız ‘Katarsis’ serisi günümüz genç kuşak resim sanatının yetkin bir örneği olarak, plastik dünyamıza ait hafızamızdaki yerini aldı.


Ressam Musa Güney

Ressam Musa Güney Kimdir?


1974 Artvin, Yusufeli doğumlu. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünden 1999 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul’a yerleşti. Grafik tasarım alanında birçok firmada art direktör olarak çalıştı. Aynı zamanda üniversite yıllarında başlayan profesyonel resim hayatını İstanbul’da da devam ettirdi. Çalışmaları ile çok sayıda ödülün sahibi oldu. Grafik ve resim alanında 21 kişisel sergi açtı. Eserleri ile Türkiye’de ve yurtdışında birçok karma sergide yer aldı. Uluslararası resim çalıştayları, sanat fuarları ve bienallerde jüri üyeliği ve danışmanlık gibi pozisyonlarda görev aldı. Eserleri Türkiye’de özel ve kamu koleksiyonlarının yanı sıra aralarında İtalya, Almanya, Amerika, İngiltere, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Kuzey Kore ve Peru başta olmak üzere uluslararası koleksiyonlarında yer almaktadır. Sanatçının resim temasını belirleyen en önemli imgelem tabiattır. Resimlerinde doğa objektif bir gerçeklik olarak değil, kendisindeki izdüşümlerinden hareketle yer alır. Fotoğraf alanında da özgün ve soyut eserlere imza atan Musa Güney, resim çalışmalarını halen Beyoğlu’nda ve Yeşilpınar’daki atölyesinde sürdürmektedir.


Sanat Çalışmalarından Örnekler:


2021 - Karma Sergi, Yakınlaşma, Galeri Kambur, İstanbul


2020 - Karma Sergi, Balaban Sanat Galerisi, İstanbul


2020 - Frekans Sergi, Galery Soyut, Ankara


2020 - Solo Sergi, Bodrum LOFT Sanat Etkinliği, İstanbul


2020 - Karma Sergi, Korart Sanat Galerisi, Adana


2020 - Solo Exhibition Galery BASAD, İstanbul


2020 - 1. Uluslararası İstanbul Sanat Antika Fuarı, İstanbul


2019 - Unesco Uluslararası Sanat Sergisi, Kore


2019 - 30. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı “Neoart Gallery” Etkinliği, İstanbul


2019 - Contemporary Sanat Fuarı, Forli/Italy


2019 - Kişisel Sergi, Baart Gallery, Bari/Italy


2019 - Uluslararası Sanat Workshop Rahovec / Kosova


2019 - Niğbor Artist Workshop Niğde /Türkiye


2019 - International Artist Faır Genova/Italy


2018 - International Artist Faır Cesena Solo Exhıbıtıon /Italy


2018 - International Artist Faır Vernıce Euroexpoart /Italy


2017 - Solo ExhibitionGaleryRusso/ Türkiye


2017 - Solo Exhibition Natıonal Galery Novı Pazar/Sırbıa


2016 - International Artist Workshop Plav/Montenegro


2014 - ''Gerçek- Reality'' International Exhibition /Kıbrıs


2012 - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı/ “12.Deniz Ve İnsan” Konulu Resim Yarışması Sergisi / Harbiye Askeri Müze / İstanbul


1999 - Kişisel Sergi / Erzurum


Ressam Musa Güney

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page