top of page

Nobel ödüllü Malala Yusufzay, dünyaya çağrı yaptı

Malala Yusufzay, Taliban’ın Afganistan’ın kontrolünü yeniden ele geçirmesinin ardından tüm ülkelere ‘Afgan mültecilere sınırları açma’ çağrısında bulundu.


Pakistanlı Aktivist Malala Yusufzay (Reuters-Arşiv)
Pakistanlı Aktivist Malala Yusufzay (Reuters-Arşiv)

2012’de kız çocuklarının eğitim hakkını savunduğu için Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı aktivist, BBC’ye verdiği röportajda, dünya liderlerine yaptığı çağrılar, Taliban’ın hakimiyeti altında yaşamanın nasıl bir şey olduğu ve Afganistan’daki kadınların bundan nasıl etkileneceği hakkında konuştu.


Yusufzay, “Birçok küresel lidere ulaşmaya çalışıyorum. Şu anda her ülkenin bir rolü ve sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Ülkelerin sınırlarını Afgan mültecilere, yerinden edilmiş insanlara açması gerekiyor” dedi.


Eğitimden mahrum bırakılan kız çocukları ve kadınların yanında olmaya devam ettiğini söyleyen Yusufzay (24), “Başkan Biden ile mülteciler hakkında iletişim kurmak için girişimlerde bulundum ve henüz Başbakan Boris Johnson ile temasa geçmedim” diye konuştu.


Liderleri insan haklarını korumak için cesur bir tavır almaya çağıran Yusufzay, yerel çevirmenlerin ve insan hakları aktivistlerinin acil yardıma ihtiyacı olduğunu dile getirdi.


Aktivist, İngiltere ve Pakistan dahil ülkelerin savaş bölgesinden gelen mültecileri karşılaması gerektiğini sözlerine ekledi.


Kaynak : Şarkul Avsat

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page