top of page

Özbekistan Cumhurbaşkanı Rus Heyetini Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.


Fotoğraf: Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi
Fotoğraf: Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi

Toplantıda öncelikli ortak programların ve projelerin ilerlemesi gözden geçirildi, pratik işbirliğini genişletme planları tartışıldı.


Denis Manturov, Özbek liderine sıcak karşılama için teşekkür etti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in selamlarını ve en iyi dileklerini iletti.

Mühendislik, tarımsal sanayi, ilaç, hafif ve gıda endüstrilerinde ve daha birçok sektörde yüksek teknolojili üretim tesislerinin organizasyonunda iki ülkenin önde gelen işletmeleri arasında işbirliği projelerinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine özel önem verildi.


Devlet Başkanı, başkentte metalürjik ürünlerin üretimi için büyük ve modern bir işletme kurma projesinin Özbekistan ve Rusya şirketleri ve bankaları arasında etkili bir işbirliği örneği olduğunu memnuniyetle kaydetti. Bu tesisin kurulması, son yıllarda ikili ticaret ve ekonomik işbirliğinde önemli niteliksel değişiklikler olduğunu da göstermektedir. Kaynak : Gazete.uz

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page