top of page

Özbekistan ve Tataristan İlişkileri

16 Haziran 2021 günü Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirzyoyev, Tataristan (RF) Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un başkanlığındaki Rusya heyetini kabul etti.


Özbekistan ve Tataristan İlişkileri


ÖZBEKİSTAN VE TATARİSTAN EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE NİYETLİ


Görüşmede Taşkent Bölgesi örneğinde Özbekistan’ın bölgeleri ve Tataristan arasında verimli işbirliğini genişletme hususları ele alındı.


Öncelikli yönlere göre kooperasyon programları ve ortak projeleri geliştirmenin mevcut geniş olanakları ayrıca belirtildi.


Ortak sanayi parkını oluşturma; kimyasal, metalurjik, elektroteknik ürünler, çeşitli ekipmanlar ve inşaat malzemelerinin üretimini sağlama; ortak araştırma çalışmalarını yürütme; dijitalleştirme ve yenilikçi kararları uygulamaya koyma projeleri görüşüldü.


Bunun yanı sıra şehir inşaatı, konut ve temel kamu hizmetlerinin yönetimi, ulaştırma ve altyapının geliştirilmesi alanlarında önde gelen teknolojileri inceleme ve işbirliği kurma konularına ayrıca önem verildi.


Aynı zamanda kültür, hümaniter ve eğitim alanlarında bilgi ve deneyim alışverişi etkin bir şekilde devam edecek.


Görüşme sonuçlarına göre ortak yol haritaları temelinde kilit yönlerde ortak projelerin geliştirilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page