top of page

Rum Basını: Tatar, Sınırların Değişmesini İstiyor.

Güncelleme tarihi: 19 May 2021

Rum tarafından bir gazete ile yaptığı söyleşide "yeni kırmızı çizgileri" içeren açıklamalar yapan Ersin Tatar'ın sözleri manşetten verildi.




K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Rum tarafında bir gazeteye verdiği röportajda "İki bölgeli, iki toplumlu federasyonu ve bizi, ikinci defa göçmen yapacak hükümleri görüşerek bir kere daha 40 yılımızı kaybetmeyeceğiz." dedi.

“Bunun üzerinde gazete "Tatar, iki devlet ve sınırların değiştirilmesini istiyor" başlığı ile manşet çıktı.”

1974 yılından sonra ilk kez, sınır değişikliği vasıtasıyla iki devllet çözümü talebiyle müzakerelere gideceğini söylediğini belirten gazete, Tatar'ın federasyonun Crans Montana'da tamamen çöktüğünü belirterek "Kendi kendimizi yönetme hakkımızı, devletimizi ve egemen talebimizi terk etmeyeceğiz." dediğine yer verdi.


Kıbrıslı Türkleri ileriye götürecek, güvenliklerine gölge düşürmeyecek, Türkiye ile bağlarını koparmayacak, egemen eşitliklerini görmezden gelmeyecek ve toprağa ilişkin ve kendilerini yeniden göçmen haline getirmeyecek düzenlemelerle sosyoekonomik yaşamlarını alt üst etmeyecek her mantıklı öneriyi görüşeceğini ancak Türk garantilerini sağlamlaştırmayacak bir nalaşmaya da asla girmeyeceğini söyleyen Tatar, yeni kırmızı çizgileriyle dikkat çekti.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page