top of page

Rusya, Afganistan'da Sahaya İndi

Rusya, Taliban'ın atılımlarına karşı kayıtsız kalmadı ve önemli bir adım attı. Taliban'ın ele geçiremediği vilayette militanlara pusu kurulması üzerine 300 Taliban üyesinin yok edildiği bildirildi.


asker


Taliban'ın Kabil'in kontrolünü ele geçirmesi üzerine halkın havaalanlarına akın ederek ve daha başka tüm yolları deneyerek ülkeden kaçmaya başlaması ile dünya, yepyeni bir mülteci dalgasına tanıklık etti.


Bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bu mülteci akımı, birçok bürokratı farklı yorumlar yapmaya sevk etti.


Ancak Afganistan'da belirleyici bir adım şimdiye kadar hiç kimseden gelmedi. Hatta Alman güçleri, Kabil Havaalanında Afgan askerleriyle ve bilinmeyen saldırganların birbirlerine ateş açıp çatışma çıktığı bilgisini basına açıkladı. Bu çatışmaya ABD ve Alman askerlerinin de katıldığı belirtildi.


Gelişmeler sonrasında Biden "Açık konuşayım, Kabil'den binlerce kişinin tahliye edilmesi zorlu ve acılı olacak. Ne zaman başlarsa başlasın böyle olacaktı. Daha çok uzun bir yolumuz var ve daha birçok yanlış olabilir" dedi.


Rusya ise bölgedeki kontrolünü ve güvenliğini korumayı sürdüreceğinin sinyali ile Afganistan'da saha indi ve Asya'daki müttefiklerine ortak eylem çağrısında bulundu.



RIA haber ajansının ilettiği bilgiye göre Rusya Başbakan Yardımcısı Afganistan sınırındaki müttefikleri Özbekistan ve Tacikistan'a, özel düşük fiyatlarla silah ve askeri donanım sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.



4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page