top of page

Sapabekuly: İddialar Asılsız

Güncelleme tarihi: 28 Oca

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, HaberTürk TV'ye verdiği demeçte Rusya'nın Kazakistan'a destek gücü göndermesini çeşitli şartlara bağladığına yönelik ortaya atılan iddiaların bütünüyle asılsız olduğunu belirtti.


Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly
Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly

Saparbekuly, HaberTürk TV'ye verdiği demeçte Rusya'nın Kazakistan'a destek gücü göndermesinin kişisel bir eylem değil doğrudan Kazakistan'ın kurucu üye olduğu Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında olduğunu belirtti.


Dolayısıyla doğrudan bireysel olarak Rusya'nın değil güvenlik örgütünün birlik gücünün Kazakistan'a davet edildiğini ve anlaşma gereği, kriterlere uygunluk sağlanması halinde askeri destek göndermenin güvenlik örgütü görevleri arasında yer aldığını belirtti.


Bu kapsamda bir işgalin söz konusu olmadığı ve olmayacağını, güvenlik örgütüne ait güçlerin terörle mücadele kapsamında orada bulunmadığı ve Kazakistan Cumhuriyeti'nin belirttiği yer ve bölgelerde güvenliği sağlamak adına bulunduğunu belirtti.



İlgili güvenlik gücünün Kazakistan tarafından belirtilecek gün ve zamana kadar görevleri başında olacağını belirten büyükelçi, Rusya tarafından öne sürüldüğü iddia edilen şartların asılsız olduğunu ve bu iddiaların dile getirilmesi için böyle bir zamana ihtiyaç olmadığını, her zaman Rusya tarafından dile getirilebileceğini ve böyle bir zamanda bu iddianın ortalıkta dolaşmanın son derece saçma olduğunu belirtti.


Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'nin HaberTürk TV'ye verdiği demecin tamamını buradan seyredebilirsiniz.



34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page