top of page

Scotty, Başarı İncelemesi

Scotty Pazarlama Direktörü Berkay Yavuz'un Google ile yaptığı söyleşide makine öğrenimi ve dijital başarı konularında güzel bir örnek teşkil ediyor.


Scotty, Başarı İncelemesi

Kaynak : Google


Yolculuk paylaşım uygulaması olarak yola çıkan Scotty, hızlıca yemek teslimatı ve kurye alanlarında da hizmet ağını genişletti. Marka, ürün ve özelliklerini artırırken düzenli bir ivme ile yeni kullanıcı sayısını da arttırmak istiyordu. İlk başlarda hızlı bir ivmedeyken daralan pazarda yeni kullanıcı bulmak zor ve maliyetli olmaya başlamıştı. Scotty Pazarlama Direktörü Berkay Yavuz, markanın bu süreci nasıl başarıyla yönettiğini anlatıyor.



Kullanıcının hayatına dokunan ürünler geliştirmenin yanında bu ürünleri doğru hedef kitleye ulaştırmak en önemli görevimiz.

Pazarlama mesajımızı alıp, doğru dönüşümler ile uygulamamızın kullanım oranlarını arttırmak ve bunu ölçebilmek ise en önemli kazanımlarımız. Sektörde penetrasyon seviyesinin İstanbul özelinde sınıra yaklaşması ise başa çıkmaya çalıştığımız bir zorluk.


Rakiplerin piyasaya girmesi ve sektöre olan algının canlanmasını fırsat olarak değerlendirip uygulama indirme odaklı kampanyalarımıza odaklanmaya karar verdik diyebiliriz.


Daralan ve rekabetin her geçen gün arttığı pazarda Scotty olarak bir yandan yeni kullanıcı sayısını artırırken diğer yandan uygulama indirme maliyetlerini aşağı çekmek istiyorduk. Aynı zamanda da etkileşim kampanyalarıyla yolculuk ve yemek hizmetlerinde mevcut kullanıcıların sipariş sayısını artırmayı amaçlıyorduk.


Scotty
Scotty


İstanbul’da yaşayan, dijital hayatın içinde günlük hayatın zorluklarından çözümlerle sıyrılan genç kitleye erişmek önceliğimizdi.

Bu doğrultuda kendi çözümümüzün Universal App kampanyalarında olduğunu fark ettik. Halihazırda bu kampanyaları her ürün için ayrı ayrı kullanıyorduk. Bu kez, Dijital Pazarlama Danışmanımız Tugay Atak ile birlikte reklam grubu seviyesinde ürünleri ayrıştırarak tek bir kampanya oluşturduk.


Akıllı teklif stratejileriyle hedefe en uygun reklam setlerine yatırım yaptık ve yeni kullanıcı kazanma maliyetini düşürdük. Söz konusu yatırım artırmak olduğunda ise, dönüşümleri en üst seviyeye çıkarma akıllı teklif stratejisini kullandık. Her ne kadar bir uygulama markası olsak da, bu ana kampanyanın yanında YouTube, Görüntülü Reklam ve Arama Ağı reklamlarından da faydalandık.


Digital Pazarlama Danışmanımız Tugay Atak da birlikte yürüttüğümüz kampanya ile ilgili şöyle diyor; “Google Ads ve Firebase platformlarını birlikte kullanmak, Akıllı teklif stratejilerinde daha hızlı ve sağlıklı sonuçlar elde etmemizi sağlıyordu. Universal App kampanya modeli ve dönüşümü maksimuma çıkarma teklif stratejisi ile bu gücümüzü birleştirmek daha hızlı ve ivmeli sonuçlar elde etmemizi sağladı.”


Makine öğreniminin, insan gücünden daha hızlı veriyi yorumlaması ve aksiyon alması bizi daha hızlı bir şekilde yeni kullanıcı hedefimize ulaştırdı. Universal App kampanya modelinde dönüşümü maksimuma çıkarma teklif stratejisi tam olarak aradığımız yöntemdi ve beklediğimiz indirme hedefine ulaştık.


Kampanya döneminden önceki döneme kıyasla uygulama indirme oranımızı %115 artırdık.

Doğru kurgu ve reklamlar ile makine öğrenimini birleştirmek hayal edilemeyecek hızlı sonuçlar doğurabilir. Google'ın sunduğu her yeni ürün bizi bir adım daha öteye taşıdı. Sınırlı bütçemize rağmen daha büyük yatırımlar yapan rakiplerimizden bir adım önde olduğumuzu görüyoruz ve ilerleyen süreçte her yeni ürünü denemek ve fark yaratmak isteğindeyiz.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page