top of page

Sidney, Yeniden Kısıtlanıyor

Avustralya'nın Sidney şehri, koronavirüs vaka sayılarında yeni bir rekor kırıldığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından yetkililer, şehirde uygulanan kısıtlamaların kapsamını genişletme kararı aldı.


Avustralya'nın Sidney şehri
Avustralya'nın Sidney şehri

DPA’nın aktardığına göre Avustralya'nın en kalabalık eyaleti olan Yeni Güney Galler (New South Wales) Eyaleti’nde 466 yeni koronavirüs vakası kaydedilirken, vaka sayılarının çoğunun Sidney'de olduğu görüldü.


Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı Gladys Berejiklian, eyalette bir gecede dört yeni ölümün kaydedildiğini söyledi.


Berejiklian, Greater Western Sidney bölgesinin tüm sakinlerine, Pazartesi gününden itibaren evlerinden 5 kilometre uzağa seyahati yasaklayan katı kısıtlamalar getirildiğini duyurdu. Daha önce bu mesafe 10 kilometre olarak duyurulmuştu.


Eyalette ayrıca koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalara uymayanlara para cezası uygulanıyor. Karantina kurallarını ihlal edenlere 5 bin Avusturalya Doları (3 bin 684 ABD Doları) tutarında ceza kesiliyor.


En fazla iki kişilik spor yapılması kuralını ihlal edenlere de 3 bin dolar para cezası uygulanacak.

Greater Western Sidney bölgesinden Yeni Güney Galler'e seyahat etmek için geçerli bir nedeni olan herkes bugünden itibaren bir izin sistemine tabi tutulacak.


Yeni Güney Galler Emniyet Genel Müdürü Mike Fuller, şehir dışına geçişi durdurmak için kuralların gerekli olduğunu söyledi.


Avustralya, virüsün patlak vermesinden bu yana yaklaşık 38 bin korona vakası ve 900 ölüm kaydetti.


Kaynak : Şarkul Avsat

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page