top of page

Suudi Prensi: Hindistan Ekonomik Koridoru'nun Yansımaları Olumlu Olacak

Suudi Arabistan Veliaht Prensi basın açıklamasında "Ekonomik koridor, ekonomik bağı güçlendirerek ülkelerimizin ortak çıkarlarına hizmet edecek. Bunun da diğer ülkelerdeki ortaklarımıza ve genel olarak küresel ekonomiye olumlu yansımaları olacak." dedi.


suudi prens, tuva, tuvart haber
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (AA)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru'nun, Suudi Arabistan'ın "diğer ülkelerdeki ortaklarına ve küresel ekonomiye olumlu yansımalarının olacağını" söyledi.


Suudi Arabistan'da yayın yapan El-İhbariyye kanalının haberine göre, Hindistan'a resmi ziyarette bulunan bin Selman, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin de katıldığı Suudi Arabistan-Hindistan Yatırım Forumu'nun oturum aralarında konuştu.


Bin Selman, ekonomik koridorun oluşturulmasına ilişkin imzalanan mutabakat zaptının aylar öncesinden yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıktığını hatırlattı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, "Ekonomik koridor, ekonomik bağı güçlendirerek ülkelerimizin ortak çıkarlarına hizmet edecek. Bunun da diğer ülkelerdeki ortaklarımıza ve genel olarak küresel ekonomiye olumlu yansımaları olacak" değerlendirmesinde bulundu.


Ekonomik koridorun faydalarına ilişkin bin Selman, "Uluslararası denizcilik trafiğine olumlu katkıları görüyoruz. Demiryolları ve liman bağlantılarını içeren alt yapı geliştirilecek. Mal ve hizmet geçişi artırılacak, ilgili taraflar arasındaki karşılıklı ticaret güçlendirilecek ve enerji boru hatları döşenecek" diye konuştu.


Sosyal medya hesabından da açıklama yapan bin Selman, ekonomik koridor hakkında, "Ekonomik koridor projesi büyük bir başarıdır ve bunun hayata geçirilmesi için sıkı bir şekilde çalışmamız gerekir" yorumunu yapmıştı.


suudi arabistan bayrağı, tuva, tuvart haber
(AA)


Suudi Arabistan ile Hindistan 50 mutabakat zaptı imzaladı


Suudi Arabistan ve Hindistan, ekonomi, bankacılık, teknoloji, enerji, askeri ve kültürel alanlarda 50 mutabakat zaptı imzaladı.


Suudi Arabistan-Hindistan Yatırım Forumu kapsamında imzalanan mutabakat zaptlarının değerinin 3,5 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

Hindistan'ın başlıca petrol tedarikçileri arasında yer alan Suudi Arabistan ile ikili ticaret hacminin yaklaşık 52 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.


OPEC verilerine göre, Hindistan, ABD ve Çin'in ardından günlük 4,2 milyon varil ile dünyanın en büyük 3. petrol ithalatçısı ve tüketicisi konumunda bulunuyor.


Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman, G20 Liderler Zirvesine katılan, zirvenin ardından belirsiz bir süreyle resmi Hindistan ziyaretine başlamıştı.


Kaynak : AA

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page