top of page

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Güncelleme tarihi: 1 May 2021

SGK - Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinin tamamlayıcı niteliği taşıması sebebiyle bu adla anılana Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının ön ve vazgeçilmez koşulu SGK'lı olmaktadır.




TSS kısa adıyla bilinen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK'lı TV vatandaşlarının SGK ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarında, özel poliklinik ve anlaşmalı doktorlarda ek ücret ödenmemesini sağlamaktadır.


TSS, devlet destekli bir sigortadır. SGK tarafından ödenmeyen veya ücret limitlerinin üzerine konumlanan tedavi masraflarının karşılanması amacıyla ortak bir çalışma halinde uygulamaya alınmıştır.


Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının ana teminatları arasında genelde tüm şirketlerin sunduğu ortak özellikler şu şekilde:


- Yatarak Tedavi

- Ayakta Tedavi

- Doğum Ek Teminatı


Doğum teminatı genellikle yatarak tedavi teminatı ile birlikte sunulmaktadır. Bu sebeple Ek Teminat olarak anılmaktadır.


Hemen her firmanın kendi TSS ürünü, yaş ve teminat tutarlarında farklılık göstermektedir.

18 yaş altı çocukların Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından yararlanabilmesi için her firmanın kendine özel ayrı kriterleri bulunuyor.


Online olarak genelde pek satışta bulunmayan bu ürün için yaş, il, meslek gibi kriterlere göre fiyat hesaplaması yapılıyor. Bu sebeple en hızlı ve en detaylı teklif hazırlayan firma ile işe başlamalısınız. Aynı zamanda anlaşmalı kurumların geniş yelpazesi de tercihinizi güçlendirecek bir diğer unsur. TuvARTHaber'in yaptığı araştırmada en güçlü desteğin ve hızlı desteğin Axa Sigorta tarafından verildiğini tespit ettik. Teklif almak için burayı tıklayabilirsiniz.

8 görüntüleme0 yorum
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page