top of page

T.B.M.M. Başkanından Atatürk Açıklaması

T.B.M.M. Başkanı Mustafa Şentop: "Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nahçıvan Sınır Kapısı'na verdiği önem ve sınır kapısını açık tutmak için gösterdiği çaba yıllar sonra semeresini vermiştir."


Tekirdağ - Hayrabolu yolunun açılış törenine katılan TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Karabağ savaşında kazanılan zaferden dolayı Azerbaycan'ı kutladı.


“Orta Asya'da yaşayan kardeşlerimizle ekonomik, kültürel, siyasi ve askeri ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ülkemizde yaptığımız ulaşım yatırımlarını ve bu konudaki müteahhitlik tecrübemizi Orta Asya'ya taşıyacağız.”

Atatürk döneminde Nahçıvan sınır kapısına verilen önemin tesadüfi olmadığını vurgulayan Şentop, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nahçıvan sınır kapısına verdiği önem ile sınır kapısını açık tutma çabalarının yıllar sonra meyvesini verdiğini ifade etti. Ülke olarak bu durumun mutluluğunu yaşadığımızı, Tarihi İpek Yolu'nu hep birlikte canlandıracağımızı ve Orta Asya'daki bağlarımızı geliştireceğimizi de sözlerine ekledi.


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, açıklamalarında şu ifadelere de yer verdi:


"Devlet milletindir, bütün imkan ve kaynaklarıyla millete aittir. Devletin millete, milletin de devlete erişiminin yani adalete, hukuka erişiminin önündeki her taş kaldırılmalıdır, kaldırılacaktır. Türkiye, bütün organize şebekelere inat, uluslararası, yurt içi şebekelere inat, bu hedeflerinden asla vazgeçmeyecek, vazgeçirilemeyecektir."

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page