top of page

Trump hakkında yeni iddia

Wall Street Journal muhabiri Michael Bender’in ABD eski Başkanı Donald Trump’ın görev dönemine yer verdiği yeni kitabında Trump ile ilgili yeni bir iddiaya yer verdi.


ABD

Daily Mail gazetesine göre, Bender’in ‘Açıkçası Bu Seçimi Kazandık: Trump’ın Nasıl Kaybettiğinin Hikayesi’ isimli kitabına göre Trump, siyahi vatandaş George Floyd’un polisler tarafından öldürülmesi üzerine protestoların patlak vermesinin ardından güvenlik güçleri ve askeri yetkililerden tüm göstericilerin ‘kafasının kırılmasını’ istedi.


Kitapta bu konuyla ilgili yer alan bölümde şu ifadeler yer aldı;


“Trump, üst düzey kolluk kuvvetleri ve askeri yetkililerine “Bu insanlarla böyle başa çıkmanız gerekiyor. Kafalarını kırın!”


Kitaba göre, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, protestolara zorla karşı koymak için orduyu kullanma fikrini reddetti ve kitap, Milley’in zaman zaman Trump’a karşı tek muhalif ses olduğunu vurguladı.


Milley, bu protestoları sivil huzursuzluk ve askeri bir sorundan ziyade siyasi bir sorun olarak gördü ve bu nedenle ‘Ayaklanma Yasası’nı orduyu dahil etmek için kullanma fikrini reddetti.


Trump’ın danışmanı Stephen Miller, protestoları üçüncü dünya ülkelerinde olanlarla karşılaştırarak, Trump’ın ordunun protestoculara ateş açması yönündeki çağrılarına benzer örnekler olduğunu söyledi.


Bunun üzerine Irak ve Afganistan’daki ABD güçlerini yöneten Genelkurmay Başkanı Milley, “Kes sesini Stephen” diyerek, Trump’ın gösterilere şiddet ile müdahale etme önerisine verdiği desteğe tepki gösterdi.


Kaynak : şarkul Awsat

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page