top of page

Trump'ın görevden alınma olasılığı

ABD’nin CNN, NBC, CBS, ABC gibi önde gelen bazı televizyon kanallarında verilen habere göre, Başkan Donald Trump yönetimindeki çok sayıda bakanın da arasında olduğu bazı Kongre üyeleri, anayasanın 25’nci maddesini işleterek, ABD Başkanı’nı görevden alma olasılığını tartıştı.



Söz konusu televizyon kanallarının ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberlere göre Kongre üyelerinin üzerinde tartıştığı anayasa maddesi, başkanın görevini yerine getiremediği durumlarda başkanın kabinesi ya da Kongre’ye müdahale etme yetkisi veriyor.


Bu değişikliğin aktif hale getirilmesi, Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığındaki hükümetin, Trump’ın görevden alınmasına oy vermek için toplanmasını gerektiriyor.


Cumhuriyetçi yetkililere atıfta bulunan CNN, bakanların Trump’ın ‘kontrolden çıktığını düşünerek’ anayasanın 25’nci maddesini etkinleştirme fikrini görüştüğünü belirtti.


ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’ndaki Demokrat Temsilciler de, Pence’e bir mektup göndererek, demokrasiyi savunmak için anayasanın 25’nci maddesini etkinleştirmesini istedi.


Demokrat Temsilciler söz konusu mektuplarında, Trump’ın ‘akıl hastası’ olduğunu, 2020 seçim sonuçlarıyla başa çıkamadığını ve kabul edemeyeceğini vurguladı.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page