top of page

Türk Akademisinin 10. Yılı

Uluslararası Türk Akademisi kuruluşunun 10. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında akademi başkanı Darhan Kıdırali, yıl içinde gerçekleştirilen faaliyetler ve yayınlanan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Akademi çalışmalarını dinleyen basın mensuplerı Akademinin gelecek dönemlere ait plan ve projeleri hakkında fikir alış verişinde bulundu.


Basın toplantısının bitiminde Türk Dünyasında elde edilen kazanımların tanıtımına ve basın yayın alanındaki işbirliğinin pekiştirilmesine katkı sağlamalarından dolayı her bir katılımcıya "Şeref ve Teşekkür Belgesi" takdim edildi.



Uluslararası Türk Akademisi


3 Ekim 2009 tarihinde Azerbaycan'ın Nahçıvan şehrinde düzenlenen Türk Dili Konuşan Devlet Başkanlarının 9. Zirvesinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türk Dünyası ile ilgili araştırmalar yürütmekle görevli uluslararası bir merkez kurmayı önermesi üzerine 25 Mayıs 2010 tarihinde Kazakistan'ın başkentinde bulunan Barış ve Uzlaşma Sarayında kurulmuştur.


"Uluslararası Türk Akademisi, Türk Halklarının bilimsel kuruluşlarına, eğitim konusunda yardımcı olmak, Türk Dilini konuşan ülkelerdeki aydınların girişimlerine destek vermek ve onları düzenli olarak bir araya getirmeyi misyon edinmiştir."

Akademinin amacı, Türk Dünyasının eski çağlardan bugüne tarih, dil, edebiyat ve kültürünü araştırmak, Türk Devletlerinin dünya medeniyetlerindeki yeri ve katkısını orijinal kaynaklar temelinde tespit etmek ve Türk Dünyasıyla ilgili bilimsel araştırmaları koordine eden eşsiz bir akademi merkezi haline gelmek.


Kaynak : Türk Akademisi


12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page