top of page

Türk Dünyası Türkmenistan’da Buluşacak

8 Şubat 2024 tarihleri arasında Türkmenistan’a resmî ziyarette bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, temasları kapsamında Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ile görüştü. Buna göre TÜRKSOY çalışmalarıyla bu yıl Türk Dünyası, kültür ve sanat insanlarını Türkmenistan’da buluşturacak.



türkmenistan

Dışişleri Bakanlığı binasındaki görüşmede Genel Sekreter Sultan Raev, 2024 Mahtumkulu Firaki Yılı ve 2024 Anev Türk Dünyası Kültür Başkenti programları kapsamında düzenlenmesi planlanan etkinliklere ilişkin bir sunum yaptı.


Etkinlik programının çok detaylı hazırlanmasından duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Meredov, TÜRKSOY’a yürütmüş olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.


TÜRKSOY’un inisiyatifi ile hayata geçirilen Türk Dünyası Sinema Yöneticileri Birliği (TürkFilm) gibi kurumsal yapıların da önümüzdeki dönemde gerek ikili gerekse çok taraflı ilişkiler açısından önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Bakan Meredov, Türkmenistan’ın Türk İşbirliği Teşkilatları ile olan ortak çalışma iradesinin her geçen gün arttığına, bu yönde çalışmaların devam ettiğine işaret etti.


Genel Sekreter Raev: “Türk Dünyası Türkmenistan’da buluşacak.”

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Sultan Raev ise TÜRKSOY’un Türkmenistan ile olan iş birliğinin derinleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Genel Sekreter Raev: “TÜRKSOY, çalışmalarıyla bu yıl Türk Dünyası kültür ve sanat insanlarını Türkmenistan’da buluşturacak. İki önemli başlık altında etkinliklerimizi planladık. Türk Dünyası’nın en önemli şahsiyetlerinden biri olan, ünlü Türkmen düşünür Mahtumkulu Firaki’yi geniş çaplı etkinliklerle anacağız. Onun eserlerini ve bıraktığı kültürel mirası tanıtmak üzere Türk Dünyası’nın dışında da pek çok etkinlik düzenleyeceğiz. Bir diğer başlığımız ise kadim Anev şehri. Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını devralan Anev şehrimizde Mart ayında çok büyük bir açılış planlıyoruz. 150’den fazla sanatçının yer alacağı kutlamalar için hazırlıklarımızı tamamladık. Anev, Kültür Başkenti programının çıtasını yukarıya taşıyacak. Bu kapsamda tiyatro festivali, film festivali, medya forumu, ressamlar buluşması, fotoğrafçılar buluşması gibi pek çok önemli TÜRKSOY etkinliğini Türkmenistan’a taşıyoruz. Kültür ve sanat odaklı buluşmalarımız, Türk halkları arasındaki dostluk köprülerini daha da sağlamlaştıracak.” ifadelerini kullandı.


Kaynak : Anavatan Türkmenistan

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page