top of page

Türk Sigorta Konseyi Kuruldu

Türkiye Sigorta Birliği, Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın sigorta birlikleri başkanlarını iş birliği için İstanbul'da bir araya getirdi.


tsb, Türkiye sigortalar birliği


TSB'nin düzenlediği Uluslararası Sigorta Zirvesi'nde buluşan taraflar, imzaladıkları mutabakat zaptı ile 'Bölgesel Sigorta Konseyi'nin kuruluşu için ilk adımı attı.


İmza töreninde konuşan TSB Başkanı Atilla Benli, mutabakat zaptının, Türk dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını sürdürmesi ve dünyaya örnek olması için kıymetli bir adım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


'Bugün imzaladığımız mutabakat zaptı; Türk devletlerinde sigorta, reasürans ve emeklilik sektörlerinin gelişimine katkı sağlamak, sigorta uygulamalarının geliştirilmesine destek olmak, teknik ve altyapıya ilişkin bilgi ve deneyimleri paylaşmak için zemin sağlayacak. Tecrübemizi ve bilgi haznemizi Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın sigorta birlikleri ile paylaşma olanağına kavuşacağımız mutabakat zaptımız yalnızca bir başlangıç. Bundan sonra da tüm gayretimizi bu iş birliğini daha da geliştirmek için sarf edeceğiz.'


Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) Başkanı Ali Benli
Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) Başkanı Ali Benli



Ali Benli : Sektör adına bu adımı atmaktan mutluluk duyuyoruz

Türk devletlerini bir araya getiren imza töreninin duygusal bir yanı da olduğunu ifade eden Benli, sektör adına bu adımı atmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.


Benli, 'Birlik olarak kardeşliğimizin kıymetini biliyor, onu daha da yükseltmek ve derinleştirmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Dost ve kardeş ülkelerle birlikteliklerimizin, paylaşımlarımızın çoğalması ekonomilerimize güç katacak ve ülkelerimizin refah seviyesini yükseltecektir. Bunun da ötesinde gönül köprülerini güçlendirecektir.' diye konuştu.


Atilla Benli ile Azerbaycan Sigortalar Birliği Başkanı Elmar Mirsalayev, Kazakistan Sigortacılar Birliği Başkanı Vitaliy Verevkin, Kırgız Sigortacılar Derneği Başkanı Sabyrbek Moldokulov Aidarkanovich ve Özbekistan Sigorta Pazarı’nın Profesyonel Katılımcıları Birliği Başkanı Oybek Khalilov'un imzaladığı mutabakat zaptı, Türk Devletleri Teşkilatı ülkeleriyle sigortacılık sektörü alanında yapılan 'ilk kapsamlı iş birliği' niteliğini taşıyor.



TSB - Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Ali Benli Kimdir?


Atilla Benli, Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı

Darüşşafaka’da lise eğitimi sonrası İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Atilla Benli, Marmara Üniversitesi Sigortacılık Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Kariyerine Garanti Bankası’nda Denetçi olarak başlayan Benli, aynı şirkette Şube ve Birim Müdürlüğü görevlerinde de bulunmuştur. Garanti Sigorta’da Mali İşler, Operasyon, Acente ve Broker Dağıtım Satış Kanalı’nda çeşitli birimlerden sorumlu Birim Müdürü olarak görevini yürüten Benli, 2007 yılında BNP Paribas Cardif şirketinde; Mali İşler Yönetimi, İnsan Kaynakları, Hasar ve Hukuk Birimlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Ardından, Groupama Sigorta ve Groupama Hayat & Emeklilik bünyesinde Hasar Grubu’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Benli, Vakıf Emeklilik’te Satış, Finans ve Mali İşler, İnsan Kaynakları, Teknik ve Aktüerya Birimlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

2016 yılında Zurich Sigorta’da Hasar Grubu’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Atilla Benli, 2018 yılında ise Zurich Sigorta’da Satış ve Dağıtım Kanallarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmüştür.

16 Ocak 2019 tarihi itibarıyla Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak göreve başlayan Atilla Benli; kamu sigorta şirketlerinin birleştirilmesine yönelik geçiş döneminde aldığı üst görevlendirme ile birlikte ilgili kamu sigorta şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmiştir.

31 Ağustos 2020 tarihinde kamu sigorta ve 1 Eylül 2020 tarihinde kamu emeklilik şirketlerinin birleşmesi itibarıyla Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik İcra Kurulu Başkanı olmuştur. 15 Aralık 2020 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı görevinin yanında Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü görevini üstlenmiştir. 31 Mart 2021 tarihi itibarıyla ise Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü görevlerini yürütmektedir.

Atilla Benli aynı zamanda Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı, Güvence Hesabı Yönetim Komitesi Başkanı, TARSİM Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk P&I Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerini sürdürmektedir. Benli; TVF Finansal Yatırımlar Anonim Şirketi, Avrupa Konseyi Emeklilik Rezerv Fonu, Emeklilik Gözetim Merkezi A.Ş. ve Birleşik İpotek Finansmanı Yönetim Kurulu Üyesi görevlerine de devam etmektedir.


Kaynaklar : AA, TSB

44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page