top of page

Türk Konseyi artık Türk Devletleri Teşkilatı

12 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen Türk Konseyi toplantısında kurumun adı Türk Devletleri Teşkilatı olarak güncellendi. Konseyin sekizinci zirvesi sırasında Devlet Başkanları tarafından İstanbul Bildirisi kabul edildi.


Türk Devletleri Teşkilatı
Türk Devletleri Teşkilatı

Türk Keneşi Devlet Başkanları Konseyi, 12 Kasım 2021'de İstanbul'da “Dijital Çağda Yeşil Teknolojiler ve Akıllı Şehirler” temasıyla toplandı. Toplantıda keneşin adının Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirilmesine karar verildi.


Toplantıya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık etmiş olup Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Bağdat Amreyev katıldı.


Türk Devletleri Teşkilatı Onursal Başkanı ve Kazakistan Cumhuriyeti Birinci Cumhurbaşkanı Elbaşı Nursultan Nazarbayev ise toplantıya bir video mesaj ile katılım sağladı.


Konseyde kabul edilen İstanbul Bildirisi tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.


8-zirve-deklarasyonu-2395-94
.pdf
Download PDF • 289KB


25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page