top of page

Türk Konseyi Devletleri Sağlık Bakanları Bir Arada

Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Dördüncü Toplantısı, Konsey üye devletlerinin Sağlık Bakanları katılımıyla 30 Ekim 2020 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türk Konseyi Sekretaryası tarafından İstanbul'da düzenlendi.




Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu açılış konuşmasında, böylesi değerli bir eseri hazırlatan Elbası, tüm Türk Dünyasına yönelik kültürümüzün geçmişini, bugününü ve geleceğini, dünya medeniyetine katkısına dikkatleri çekti.


“Bakanlar, sağlanan bu işbirliği seviyesini korumanın ve bunu yeni somut projelerle sürdürmenin ve Türk Konseyi Pandemi Eylem Planını hazırlamanın öneminin altını çizdi.”

“COVID-19 Salgını: Mevcut Durum ve Gelecek Perspektifleri” temalı toplantının açılış töreninde T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Alexey Tsoi, Kırgızistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof.Dr. Almkadir Beyshenaliev, Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Alisher Shadmanov, Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Elsevar Agayev, Macaristan Sağlıktan Sorumlu Devlet Bakanı Dr.Zoltan Lorinczi ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge. tarafından protokol konuşması yaptı.


Toplantıda Sekretarya tarafından çok kısa bir süre içinde COVID-19 ve diğer tehlikeli enfeksiyonlarla mücadelede koordinasyonu ve bilgi alışverişini genişletmek için “Sağlık Koordinasyon Komitesi”, “Sağlık Bilimsel Kurulu” gibi mekanizmaları ve COVID-19'un olumsuz etkilerini azaltmak ve karşılıklı tıbbi malzeme sağlamak için "Tedarik Zinciri Grubu"nu kurulduğunu vurgulandı.


Bakanlar ve heyet başkanları, pandemi sırasında kardeşçe destekleri ve ülkelerine ulaştırılan tıbbi malzeme sebebiyle Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk halkına şükranlarını sundu.


Toplantının kapanış töreninde heyetlerle bir araya gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Prof. Aziz Sancar Hizmet, Bilim ve Teşvik Ödül Töreni gerçekleştirildi.



1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page