top of page

Türk Konseyi'nden "Manas" mesajı

Güncelleme tarihi: 1 Oca 2021

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Kırgızistan'ın Manas Destanı Günü vesilesiyle tebrik mesajı yayınladı.



Türk Konseyi ve Türk Konseyi Üye Devletleri adına Manas Destanı Günü vesilesiyle Kırgızistan halkını ve tüm Türk Dünyasını içtenlikle kutluyorum.


Kırgız halkının manevi hazinesi ve milli gururu haline gelen Manas Destanı, sadece sözlü bir halk sanatı değil, aynı zamanda kurucu devletimiz olan Kırgızistan'ın ulusal sembollerinden biridir.


1995'te BM Genel Kurulu, Manas Destanı'nın 1000. Yıldönümünü kutlama kararı alarak, bu abide eserin dünya çapında tanınmasına katkıda bulunmuştur.


Kırgız halkı Manas'ın eşsiz manevi ruhunu korumuş ve onu nesilden nesile sözlü miras olarak aktarmıştır. Manas'ı söyleyen Manasçılar, söz konusu destanın anlatıcıları ve şairleri olarak Türk Dünyası kültüründe büyük rol oynarlar.


Kırgız milletinin barış, birlik ve adalet fikrini ortaya koyan büyük şiirsel yaratımı olarak Manas Destanı Kırgızistan halkının gücünün ve kapasitesinin sembolü olarak her zaman yaşayacaktır.

Bu muhteşem ve eşsiz destan, sadece Kırgızistan'ın değil, tüm Türk Dünyasının manevi, tarihi ve kültürel mirası olarak ortak hedeflerimize dayanan birliğimizin sağlam temellerden biridir.

Türk Konseyi adına Kırgızistan halkını bir kez daha tebrik ediyor, barış ve refah dileklerimi sunuyorum.


Baghdad Amreyev

Türk Konseyi Genel Sekreteri



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page