top of page

Türkiye Dış İşleri Bakanı, Azerbaycan'ı Ziyarete Gitti

Güncelleme tarihi: 19 May 2021

İki asırı geçen bir süredir sistemli ve bilinçli bir şekilde devam eden Ermeni atakları, Azerbaycan ve Türkiye tarihinin ortak acısı olması sebebiyle "İki Devlet, Bir Millet" şiarı üzerine görüşmeler yapıldı.


Ermenistan'ın sebepsiz yere atak başlatması üzerine savunmaya geçen Azerbaycan'ın harekatı hakkında dünya basınına atağın Azerbaycan tarafından yapıldığını duyuran Ermenistan'a karşı Türkiye, Azerbaycan'a ilk andan itibaren destek verdi.


“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve tüm üst düzey bürokratlar, Azerbaycan ile kardeş ülke olduğumuzu tüm demeçlerinde önemle belirtti.”

Atağın Azerbaycan tarafından yapıldığını iddia ettikten sonra Batı Ülkelerinden ve Rusya'dan yardım talebinde bulunan Ermenistan, Rusya'dan beklediği yardımı ve ilgiyi tam göremedi. Bunun sebebinin ise Ermenistan'ın eskiden beri Batı ile olan diyaloglarının Rusya çıkarlarına aykırı olmasıyla yakından ilgili olduğu yorumu yapılıyor.


"Savaş, Ermenistan topraklarında gerçekleşmiyor"


Ermenistan'ın Rusya'dan yardım istemesi üzerine savaşın Ermenistan topraklarında olmadığı sebebiyle reddedildiği bazı kaynaklara göre açıklandı. Rusya'nın devlet kanallarında Putin'in online görüşme sırasında telefonunun hiç susmadığı görüldü. Bir ara telefonu açıp meşgul olduğunu belirten Putin'in Ermenistan Cumhurbaşkanının yüzüne telefonu kapattığı haberleri böylelikle yayıldı.


Çok ısrarlı bir şekilde Putin ile görüşmek için aralıksız telefon aramaları yapan Ermenistan Cumhurbaşkanı, dün istediği telefon görüşmesini yapabildi.


Rusya'nın sivillerin ölümüne sebep olan bombalama eylemleri konusunda Ermenistan'ı uyardığını söyleniyor.


Gence'ye atılan bombalar sebebiyle evi yıkılan ve aile fertlerinin sağlık durumu iyi olmayan Ermeni kadın, göçük altından Azerbaycan Türkleri tarafından kurtarıldı. Azerbaycan vatandaşı olan Ermeni asıllı kadın "İnsanın oturduğu evin olduğu yere insan hiç bomba atar mı?" diye tepkisini dile getirdi.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page