top of page

Türkiye, S-400 Satın Alacak

Rus askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un Genel Direktörü Aleksandr Miheyev, Rusya ve Türkiye’nin yakında yeni bir parti S-400 sevkiyatını içeren bir anlaşma imzalayacağını söyledi.


s-400
Rus S-400 füzeleri (EPA-Arşiv)

Inferfax haber ajansına göre Miheyev, Türkiye’ye ikinci parti S-400 sevkiyatı olasılığına ilişkin bir soruya, “Görüşmelerin son aşamasında olduğumuzu söyleyebilirim. Yakında partnerlerimiz ile bunu resmileştirip anlaşmayı imzalayacağız” diyerek yanıt verdi.


Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alması, ABD ve NATO üyeleriyle ilişkileri gerginleştirdi.

Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası (CAATSA) kapsamında Türk savunma sanayisindeki yetkililere yaptırımlar uygulayan Washington, Moskova’dan daha fazla silah sistemi satın alması halinde yeni yaptırımlar tehdidinde bulunmuştu. ABD ayrıca, Türkiye’yi F-35 projesinden çıkarmıştı.


Washington, NATO savunma sistemine ve F-35 savaş uçaklarına yönelik tehlikesi nedeniyle Türkiye’nin Rus S-400’leri iade etmesi ve anlaşmadan vazgeçmesi konusunda ısrar ediyor.

Ancak henüz Rus sistemini devreye sokmayan Ankara, S-400’leri NATO sistemine entegre etmeyeceklerini ve sadece ihtiyaç için kullanılacaklarını vurgulayarak, fiyat ve üretime katılım ile ilgili koşullara göre ABD’den de Patriot sistemi alabileceğini ifade ediyor.


Kaynak : Inferfax Haber Ajansına

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page