top of page

Türkiye ve İsrail, Anlaştı

Türkiye ve İsrail, ziyaretlerde bulunma ve ortak enerji arama operasyonları için sondaj ağları kurma ve bunları Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırma konusunda anlaştı.

tuva, tuva art, tuvart haber, Türkiye, İsrail

AA’nın haberine göre, Türkiye ve İsrail, geçtiğimiz yıl tam diplomatik ilişkiler yeniden kurulduğundan bu yana ilişkilerini onarmaya çalışıyor.


Erdoğan'ın bu hafta başında New York'ta düzenlenen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturum aralarında Netanyahu ile görüşmesi, iki ülke arasındaki ilişkilerdeki gelişmenin son adımı oldu.


Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada Netanyahu'yu Türkiye'ye davet ettiğini, daha sonra İsrail'i de ziyaret edeceğini söyledi.


Erdoğan açıklamasında, “İnşallah çok fazla gecikmeden bu adımı atacağız ve birinci derecede enerji konusu olmak üzere İsrail'le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı aynı zamanda Türkiye üzerinden Avrupa'ya enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacaklarını aktardı.


Erdoğan, Ankara'nın turizm, enerji ve teknoloji alanlarında işbirliği de dâhil olmak üzere İsrail ile ortak ticareti geliştirmeye çalıştığını belirtti.

İsrail, doğalgazı Doğu Akdeniz üzerinden taşıyacak bir boru hattı projesi kurmaya çalışıyor. Ekonomik sıkıntılarına çare arayan Türkiye ise büyük kazançlar getirmesi beklenen bu proje için büyük bir merkez olma arzusunda.


Kaynak : AA


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page