top of page

Türkmenistan'ın Sigortacılıktaki Yeni Kararnamesi

Türkiye Cumhuriyeti Aşkabat Büyükelçiliğinin ilettiği bilgiye göre Türkmenistan'da Devlet Başkanlığı kararnamesi ile Sigortacılık Kanunu çerçevesinde ülkedeki tüzel kişiler, yabancı ülke sigortacılık şirketleri ile sözleşme yapabilecek.


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov

Türkiye Cumhuriyeti Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından açıklanan bilgiye göre, Türkmenistan'da sigortacılık sisteminin geliştirilmesi amacıyla; ülkedeki tüzel kişilerin yabancı ülke sigorta şirketleri ile sözleşme yapmalarına ilişkin 26 Mart 2021 tarihinde Türkmenistan'da Devlet Başkanlığı kararnamesi yayımlanmıştır.


Kararnameye göre yetki verilen sigorta çeşitlerinin belirlendiği, söz konusu kararname kapsamında yabancı ülkelere götürülen ve getirilen yükler, ihracat kredileri, yabancı döviz riskleri ve uzay çalışmaları gönüllü sigortaları konusunda tüzel kişilerin yabancı ülke sigortacılık şirketleri ile sözleşme yapabilmelerinin öngörüldüğü belirtilmektedir.


Türkmenistan Devlet Başkanlığı Kararı aşağıdaki gibidir.


Türkmenistan'ın tüzel kişilerin yabancı ülke sigortacılık şirketleri ile sözleşme yapmalarına yetki veren sigorta çeşitlerinin onaylanması hakkında


Türkmenistan'da sigortacılık sistemi düzeninin geliştirilmesi amacıyla ayrıca, Türkmenistan'ın Sigortacılık Hakkında Kanunu'nun 41. maddesi çerçevesinde aşağıdaki kararlar onaylanmıştır.


1 - Türkmenistan'ın tüzel şahıslarının yabancı sigortacılık şirketleri ile sözleşme yapmalarına yetki veren sigorta çeşitlerinin ekli listesi onaylanmıştır.


2 - İşbu Kararın yerine getirilmesinden Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanı ile Türkmenistan Yüksek Denetim Odası Başkanı sorumludur.



Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov

Aşkabat, 26 Mart 2021



Türkmenistan Devlet Başkanlığı 26 Mart 2021 tarih ve 1719 sayılı kararı ile onaylanmıştır.


Türkmenistan'ın tüzel şahıslarının yabancı sigortacılık şirketleri ile anlaşma yapmalarına yetki veren sigorta çeşitleri


Liste


- Yabancı ülkelere götürülen ve getirilen yüklerin gönüllü sigortası

- İhracat kredilerinin gönüllü sigortası

- Yabancı döviz risklerinin gönüllü sigortası

- Uzay çalışmalarının gönüllü sigortası

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page