top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Türkmenistan ve Özbekistan buluşması

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığındaki hükümet heyetinin Özbekistan’a yapacağı ziyarette önemli ikili belgeler imzalanacak. Konuyla ilgili açıklama, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın video konferanslı çalışma toplantısında yapıldı.


Türkmenistan ve Özbekistan Bayrakları
Türkmenistan ve Özbekistan Bayrakları

Tarımdan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Orazgeldiyev, Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki Ticaret, Ekonomik, Bilimsel, Teknik ve Kültürel İşbirliği Ortak Komisyonu’nun toplantısına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Son yıllarda iki ülke münasebetleri yeni bir döneme girdi. Ortak İşbirliği Komisyonu toplantısında iki ülke arasındaki münasebetler pek çok alanda değerlendirilecek.


Türkmenistan Devlet Başkanı, Özbekistan ile yapıcı bir diyalog kurulmasında özel bir rol oynayan Türkmen-Özbek Ticaret, Ekonomik, Bilimsel, Teknik ve Kültürel İşbirliği Ortak Komisyonu’nun bir sonraki toplantısına en iyi düzeyde hazırlanmanın önemine dikkat çekti.


Türkmen Lider, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın başkanlığında Özbekistan’a gerçekleştirilecek ziyarette önemli anlaşmalara imza atılacağını belirtti. Devlet Başkanı bu nedenle söz konusu ziyarete üst düzeyde hazırlık yapılmasını istedi.


Kaynak : Atavatan

2 görüntüleme0 yorum

コメント


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page