top of page

TÜRKSOY'dan Türkmenistan'a Tebrik Paylaşımı

Türkmenistan'ın Daimi Tarafsızlığı’nın 25. Yıldönümü vesilesi ile TÜRKSOY tarafından hazırlanan video ile kutlama mesajı yayınlandı.




TÜRKSOY, Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlığı’nın 25. Yıldönümünü 12 ülke ve bölgeden 150’yi aşkın sanatçının katılımıyla hazırladığı özel bir videoyla kutladı.


Geniş katılımla gerçekleştirdiği faaliyetlerine salgın nedeniyle ara vererek çevrim içi etkinliklere yönelen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Türkmenistan’n Daimi Tarafsızlığı’nın 25. Yıldönümüne ithafen TÜRKSOY üyesi ülke ve bölge sanatçılarının katılımıyla Türkmenlerin ünlü “Kuşdepti” halk dansına özel video hazırladı.


“Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Moldova Gagavuz Yeri, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Başkurdistan, Kabardin-Balkar ve Saha-Yakut’tan sanatçılar kutlama mesajlarıyla etkinliğe katıldı.”

Türkmenlerin milli şarkısının sözleri katılımcı her ülkenin kutlama mesajlarının yer aldığı şekilde yeniden düzenlenerek yorumlandı.


Özel olarak hazırlanan videonun prömiyeri niteliğindeki çevrim içi etkinliğe, TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Türkmenistan Kültür Bakanı Atageldi Şamuradov ile Türk Dünyası’nı temsilen Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Moldova Gagavuz Yeri, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Başkurdistan, Kabardin-Balkar ve Saha-Yakut’tan sanatçılar kutlama mesajlarıyla katıldı.


Daha önce Türkiye ve diğer Türk Cumhuriyetlerinin resmi bayramları vesilesiyle TÜRKSOY’un organizasyonunda biraraya gelerek özel kutlama mesajı hazırlayan Türk Dünyası sanatçıları, hazırladıkları bu video ile Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlığı'nın 25. Yılında da birlik mesajı verdiler.




19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page