top of page

TÜRKSOY Genel Sekreterine Prestijli Ödül

Güncelleme tarihi: 13 Ara 2020

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, Sırbistan'ın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Karic Kardeşler Ödülü'ne layık görüldü. (TÜRKSOY)



Kazakistan’ın Belgrad Büyükelçiliğinde Kazakistan Cumhuriyeti Sırbistan Büyükelçisi Gabit Syzdykbekov ev sahipliğinde 9 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen ve salgın tedbirleri nedeniyle sınırlı bir katılımla gerçekleştirilen takdim töreni yapıldı.


Uluslararası barış, iş birliği ve dostluğun pekiştirilmesi amacıyla Karic Vakfınca 23 yıldır kültür, sanat, bilim, iletişim, ekonomi ve insani yardım alanlarında verilen ödül, bu yıl Kaseinov'a takdim edildi.



"Kaseinov: Ödülü, Türk Dünyası adına aldım."

Törende yaptığı konuşmasında Kaseinov, bu ödülü almak için gönderilen davet mektubunda “Ödül bir insanı onurlandırmaz, ancak ödülümüzü insan onurlandırır.” çok anlamlı şiarını okuduğunda çok duygulandığını ve heyecanlandığını dile getirdi. Ödül sahipleri arasında dünyaca ünlü çok kişinin olduğunu belirten Kaseinov, bu güne kadar yaptığı çalışmaları gözden geçirerek bu ödüle layık olmak için bundan sonra halkların dostluk ve kardeşlik ilişkilerini geliştirmeye yönelik çalışmalarını daha da artıracağını kaydetti.


Kaynak: TÜRKSOY



5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page