top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Khurelsukh, BM Mukim Koordinatörü Tapan Mishra'yı kabul etti

Uhnaagiyn Hürelsüh, Birleşmiş Milletler'in ülkemizin sosyal, ekonomik ve kalkınma hedeflerini sürekli olarak destekleyen önemli bir ortak olduğunu belirterek, Moğolistan'ın Birleşmiş Milletler ile ilişkilerine ve işbirliğine büyük önem verdiğini bir kez daha teyit etti.


Moğolistan Devlet Başkanı Uhnaagiyn Hürelsüh
Moğolistan Devlet Başkanı Uhnaagiyn Hürelsüh

İklim değişikliği, çevresel bozulma, çölleşme, toz fırtınaları ve genç sağlığı ve eğitimi konularında gelecekteki işbirliği potansiyeline dikkat çekti. Ayrıca, küresel salgınla mücadele ve önleme konusundaki desteği ve işbirliği için KOVID-19'a teşekkür etti.


BM Mukim Koordinatörü Tapan Mishra, kendisini Moğolistan Devlet Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti ve Başbakan olarak görev yaptığı süre boyunca Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanmasındaki etkin işbirliğinden dolayı kendisine teşekkür etti. Ayrıca sürdürülebilir kalkınma, ekosistemler ve çevre ile çocuklara ve gençlere destek dahil olmak üzere uzun vadeli ulusal politikalara ve önceliklere olan bağlılıklarını yeniden teyit ettiler.


Moğolistan'ın 2021'de Birleşmiş Milletler'e katılımının 60. yıldönümü ile bağlantılı olarak, Moğolistan Hükümeti ve Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü, çocuklar ve gençler de dahil olmak üzere Moğolistan'ın Birleşmiş Milletler üyeliğinin tarihi önemi konusunda farkındalığı artırmak için birlikte çalışıyor.

4 görüntüleme0 yorum

Comments


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page