top of page

Uhnaagiyn Hürelsüh, Japon Büyükelçiyi kabul etti

Moğolistan Devlet Başkanı Ukhnaagiin Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh), Japonya'nın Moğolistan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Kh. Kobayash'ı kabul etti.


Ukhnaagiin Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh) ve Japon Büyükelçi Kobayash
Ukhnaagiin Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh) ve Japon Büyükelçi Kobayash

Rus tarafının davetlisi olarak 3 Eylül 2021'de Rusya'nın Vladivostok kentinde VI Doğu Ekonomik Forumu'nun Genel Kuruluna hitap edecek olan Moğolistan Devlet Başkanı Ukhnaagiin Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh), Japon - Moğol diplomatik ilişkililerinin ellinci yıl dönümü hazırlıkları çerçevesinde Japonya'nın büyükelçisini kabul etti.


Pandemi karşısında Olimpiyat Oyunlarının başarılı organizasyonundan dolayı Japonya ve Japon halkını tebrik etti ve Moğol sporcuların Olimpiyat Oyunlarına katılmasına yardımcı olan Japon tarafına teşekkür eden Ukhnaagiin Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh), Moğolistan-Japonya ilişkilerinin ve işbirliğinin çok çeşitli alanlarda başarılı bir şekilde geliştiğini kaydetti.


Moğolistan Devlet Başkanı Ukhnaagiin Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh), üçüncü komşu Japonya ile Stratejik Ortaklığın daha da genişletilmesine, insanlar arası dostluğun güçlendirilmesine ve ticari ve ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesine desteğini dile getirdi.


Büyükelçi H. Kobayashi, Moğol takımını Olimpiyat Oyunlarına başarılı katılımından dolayı tebrik etti. Gelecek yıl Moğolistan ile Japonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü vesilesiyle, Başbakan Yo. Suga'nın 2022'yi Moğol ve Japon çocuklar ve gençler arasında dostluk ve değişim yılı ilan etme önerisini memnuniyetle karşılandığını belirten büyükelçi, kutlamaların düzenlenmesinden yana olduğunu söyledi.


Ayrıca, Japon tarafının yıldönümü vesilesiyle üst düzey devlet adamlarını kabul etmesini ve Moğolistan ile Japonya arasındaki dostluk ve işbirliğini güçlendirmesini umduğunu dile getirdi.

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page