top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Ürdün Dış İşleri Bakanı Çözüm Görüşmeleri Yapıyor

Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Eymen Safadi, Şam ziyaretinde Ürdün ile Suriye arasındaki ilişkilerin yanı sıra Suriye’nin birliği, bütünlüğü ve egemenliğini koruyacak ve güvenliği, istikrarı ve rolünü geri kazandıracak siyasi bir çözüme ulaşma çabalarının tartışıldığını bildirdi.



Safadi, Ürdün kanalına yaptığı açıklamada, Şam ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Beşşar Esed ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ile yaptığı görüşmelerde, mültecilerin gönüllü olarak geri dönmesine olanak sağlayacak koşulların yaratılması ve Suriye’nin herkes için tehdit oluşturan terörden arındırılmasına yönelik çabaların ele alındığını söyledi.


Ürdünlü Bakan açıklamasına şu ifadelerle devam etti;


“Şu anda zor bir insani süreçteyiz. Kardeş Suriye halkı bunun feci sonuçlarının acısını çekiyor. Bu krizin üstesinden gelmek için elimizden gelen her şeyi sağlayarak kardeş Suriye halkının yanında olduğumuza dair mesajımız nettir. Umarız önümüzdeki günlerde Kral 2. Abdullah’ın gönderilmesini emrettiği daha fazla yardıma tanık oluruz.”


Bugün depremden etkilenen Suriye halkına yeni bir yardım uçağı geldiğini söyleyen Safadi, “Çok sayıda tır da, Birleşmiş Milletler ile koordineli olarak sınırı geçerek Şam ve ayrıca Halep’e devam edecek” dedi.


Suriyeli Bakan Mikdad ise, depremin ardından ülkeyi ziyaret eden Safadi’ye teşekkür ederek, Ürdün’ün yaptığı yardımdan dolayı minnettarlığını dile getirdi.


Mikdad, “Uzun süredir işbirliği yapıyoruz. Suriye, son birkaç gün içinde deprem felaketinin acısını çekerken, doğru zamanda gerçekleşen bu ziyareti çok takdir ediyoruz” diye ekledi.


Kaynak : Şarkul Avsat

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page