top of page

Van Gölü ile Yetinmeyelim Urmu Gölünü de İsteyelim

Ermenistan iktidar partisinin milletvekili sadece Van Gölü üzerinde toprak iddiasını İran Türk Bölgesindeki Urmu Gölü ile genişletti.


Ermenistan Ä°ktiadar Parti Vekili
Ermenistan İktiadar Parti "Vatandaş Anlaşması" Vekili Vaaghn Aleksanyan

Azerbaycan Oxu, haberi şöyle :


Ermenistan'ın komşu ülkelere yönelik toprak iddiaları, Bağımsızlık Bildirgesi'nde ve Anayasasında yer almaktadır. 


Ermenistan'ın iktidardaki "Vatandaş Anlaşması" partisinin milletvekili Vaaghn Aleksanyan, gazetecilerin orada bulunan Karabağ'ın Ermenistan'a ilhakı iddiası nedeniyle anayasanın değiştirilmesi yönündeki sorusuna oldukça ilginç bir yanıt verdi. Hatta İran'ın toprak bütünlüğü konusuna da değindi.


"Tarihsel adaletten bahsettiğimizde, komşularımıza toprak talebinde bulunduğumuzda bunun sadece onların değil bizim de zararımıza olduğunu anlamalıyız. Van Gölü derken Urmiye Gölü konusunda neden susuyoruz? Peki toprak iddialarının sadece Van'la ilgili olması gerektiğini kim söylüyor? Askeri dengenin bir gün lehimize döndüğünü hayal edelim. Ve daha sonra? O zaman Azerbaycan ordusunu yeniden güçlendirecek, uluslararası hukuktan doğan hakkını yani Karabağ'ı geri alacak. Dünyada hiçbir ülke Karabağ'ı bağımsız Ermenistan'ın bir parçası olarak tanımadı, bunun ne anlama geldiğini anlıyor musunuz?" - dedi milletvekili.


Kaynak : Oxu

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page