top of page

"Yarısı Bizden" Projesi İstanbul'u Depreme Hazırlayabilecek mi?

İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yardım verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 23 Şubat'ta Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


ÅŸehir, istanbul

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" paketi kapsamında, İstanbul'da evini yeniden yapmak isteyen hak sahiplerine 700 bin lira hibe ve 700 bin lira kredi verilecek. Dönüşüme giren işyerleri içinse 350 bin liraya kadar hibe, 350 bin liraya kadar kredi verilecek. Evi kentsel dönüşüme giren kiracılar, 100 bin lira karşılıksız kira desteği alabilecek.



Kimler faydalanabilecek?

İstanbul'da rezerv ve riskli alanda bulunan ya da riskli yapı kararı olan yapılar ile binasının dönüşüme girmesini isteyen kat malikleri destekten yararlanabilecek. Başvurular 31 Aralık 2026 tarihine kadar yapılabilecek.


Uzman görüşü

  • TMMOB Ä°nÅŸaat Mühendisleri Odası eski Genel BaÅŸkanı Cemal Gökçe, "Vatandaşın hibe ve krediyle evlerini dönüştürebilmesi kolay deÄŸil. Kentsel dönüşüm için vatandaÅŸlara %100 oranında bir katkı saÄŸlanmadıktan sonra kenti depreme hazırlama ÅŸansınız yok. Enflasyonu ve dövizi düşürmediÄŸiniz takdirde olmaz" dedi.

  • Eski Ä°BB Genel Sekreter Yardımcısı, ÅŸehir planlamacısı BuÄŸra Gökçe, "Güçlendirme yöntemi ülkemizde çoÄŸu zaman kullanılmıyor, 'Hepsini yıkıp yeniden yapalım' diyoruz. Müteahhit kârlı bulmadığı yere girmiyor o yüzden orası yenilenmiyor" açıklamasında bulundu.


Kaynak : Aposto

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page