top of page

Yenilik ve Tutku, Tercih Sebebi

Küresel salgın döneminde markaların yenilikçi ve tutkulu yaklaşım geliştirmesi müşteriler tarafından olumlu karşılandı ve her üç tüketiciden biri, salgına karşı sergilenen bu tutum sebebiyle yeni bir markaya bağlandı.




Kaynak : Google


Bu bulgu, dinamikler değiştikçe uygulamaların tutarlı bir diyalog sürdürmek için neden benzersiz bir konumda olduğunu açıklamaya yardımcı oluyor.


Tüketicilerin %71'i bu kriz süresince hayatlarını kolaylaştıracak markalardan haber almak istiyor. İnsanlar grafiklerdeki eğrileri düzeltmek amacıyla sosyal izolasyona girdi ve sosyal uygulamalar, kullanıcıların daima en güncel bilgilere sahip olmasını sağlayan temel araçlar haline geldi.


Komşuların bağlantıda kalmasına ve güçlük çeken yerel işletmeleri destekleme veya sağlık sektöründe çalışanlara yardım sağlama gibi konularda bilgi paylaşmasına yardımcı olan son derece yerel ölçekli Nextdoor uygulamasını ele alındığında Nextdoor, kullanıcıların topluluklarının yardımına koşmak için platformu kullanmaya başlamasıyla günlük etkileşim sayısında sadece Mart ayında aylık %80 artış yakaladı.


Nextdoor, bu dönemde daha fazla yardım sunabilmek amacıyla, acil ihtiyaçlara yanıt verme odaklı yeni özellikler oluşturarak uygulamasını uyarladı ve bunu yaparken de uzun vadede kullanıcı sayısını korumak için diğer temel özelliklere hâlâ ulaşılabildiğinden emin oldu.


Örneğin Help Maps, kullanıcıların ihtiyaç duyan komşularına yardım edebilecek durumda olduklarını belirtmelerine olanak tanıyor. Uygulama aynı zamanda üyeleri, güvenilir genel sağlık yetkililerinin sunduğu yeni tavsiyeleri incelemeye teşvik etmek için bildirim gönderiyor. Hatta Nextdoor, kullanıcıların yanlış bilgi içeren gönderileri bildirmesini sağlayan bir özellik uyguladı. Bu gönderiler daha sonra Nextdoor ekibi tarafından inceleniyor.



3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page