top of page

YouTube Hizmet Şartlarını Güncelledi

Whatsapp kullanım koşullarını güncellemesinin olaylı akışı sonrasında YouTube, Hizmet Şartlarının güncelleme açıklamasını yaptı ve ayırımcı bir durum olmadığını anlatan açıklamalara dikkat etti.


YouTube Hizmet Şartlarını Güncelledi
YouTube Hizmet Şartlarını Güncelledi

Youtube, hizmet şartlarımızı netleştirmek ve kullanıcılarına şeffaflık sağlamak için güncellediği YouTube Hizmet Şartları hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla mail gönderdi.


İlgili Hizmet Şartlarının, Kasım 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nde benzer şekilde güncellendiğini öncelikle belirten YouTube, bu değişikliklerin YouTube hizmetine erişim veya YouTube hizmetini kullanımının büyük ölçüde etkilemediğini de belirtti.


İletilen bilgilendirme içeriği şu şekilde:


Bu e-posta, hizmet şartlarımızı netleştirmek ve kullanıcılarımıza şeffaflık sağlamak için güncellediğimiz YouTube Hizmet Şartları ("Şartlar") hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla gönderilmiştir. İlgili Hizmet Şartları, Kasım 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nde benzer şekilde güncellenmiştir. Bu değişiklikler, YouTube hizmetine erişiminizi veya bu hizmeti kullanımınızı büyük ölçüde etkilemez.

Değişiklik özeti:

  • Yüz tanımayla ilgili kısıtlamalar: Hizmet Şartları'nda, kişileri tanımlayabilecek bilgilerin izin almaksızın toplanamayacağı zaten belirtilmektedir. Yüz tanımayla ilgili kısıtlamalar önceden de hizmet şartlarında yer alıyordu. Bununla birlikte yeni şartlar bu kısıtlamaları çok açık biçimde ortaya koyuyor.

  • YouTube'un para kazanma hakkı: YouTube, platformdaki tüm içeriklerden para kazanma hakkına sahiptir ve YouTube İş Ortağı Programı'nda yer almayan kanalların videolarında reklam gösterilebilir.

  • İmtiyaz hakkı ödemeleri ve vergi stopajı: Gelir ödemesi alma hakkına sahip olan içerik üreticiler için bu tür ödemeler, ABD vergi düzenlemeleri kapsamında imtiyaz hakkı olarak kabul edilecek ve yasaların gerektirdiği durumlarda Google vergi kesintisi yapacaktır.


Google, destek platformunda olası sorulara da şu şekilde cevap verdi:


Hizmet Şartları'nı neden değiştirdiniz?


YouTube olarak Hizmet Şartlarımızı açık, kolay anlaşılabilir olması ve iş ortaklarımızın, reklamverenlerin ve izleyicilerin ihtiyaçlarına uygun olmasını temin etmek amacıyla düzenli aralıklarla güncelleriz.


Hizmet Şartlarımızdaki bu güncellemeyle birlikte, yüz tanıma verilerinin toplanmasıyla ilgili kısıtlamalara açıklık getiriyoruz. Yine bu güncelleme kapsamında, platformumuzun çeşitli alanlarında reklam yayınlamak için sahip olduğumuz haklar konusuna şeffaflık getirmeyi amaçlıyoruz. Örneğin videolarda, ana sayfa masthead'inde ve çeşitli arama sonuçlarında reklamlar yayınlıyoruz. Bu güncelleme ayrıca, YouTube'un yaptığı gelir ödemelerinin ABD'deki vergi sistemi kapsamında imtiyaz hakkı ödemesi olarak değerlendirilmesine ve Google'ın kanunlar çerçevesinde bu ödemelerden stopaj vergi kesintisi yapmasına da açıklık getiriyor.


Bu güncellemenin, Avrupa Birliği Telif Hakkı Direktifi veya GDPR ile ilgisi var mı?


Hayır. Bu güncellemenin, Avrupa Birliği Telif Hakkı Direktifi veya GDPR ile herhangi bir ilgisi yoktur.


Bu güncelleme, gizliliğim veya verilerim için ne anlama geliyor?


Bilgilerinizin işlenme biçiminde herhangi bir değişiklik yapmadık. Google Gizlilik Politikası'nı ve YouTube Kids Gizlilik Bildirimi'ni inceleyerek gizlilik uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Dilediğiniz zaman Google Hesabınızı ziyaret ederek hem gizlilik ayarlarınızı gözden geçirebileceğinizi hem veriler ve kişiselleştirme ile ilgili ayarlarınızı yönetebileceğinizi hatırlatmak isteriz.


31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page