top of page

Yusufeli, Sular Altında Kalmadan Önce Sanatla Veda Ediyor

275 metre ile Türkiye'de gövde yüksekliği en yüksek olan Artvin Yusufeli Barajı, hizmete açılınca bugünkü Yusufeli de sular altında kalacak. Yusufeli doğumlu sanatçı Musa Güney, bu sebeple doğduğu topraklara sanatla veda etmeye hazırlanıyor.

Eser : Musa Güney
Eser : Musa Güney

Çoruh Nehri üzerinde altı buçuk yıldan bu yana yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı, hızlı yapım süreci ile dünyada da bir rekor kırdı. Yusufeli Barajı, 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2,5 milyon insanın elektrik ihtiyacı karşılayabilecek. Ne var ki bugünkü Yusufeli, barajın açılmasından kısa bir süre önce tahliye edilip yeni yerleşim yerine geçecek.



Madem Yusufeli Sular Altında Kalacak


Yusufeli doğumlu Sanatçı Musa Güney, dünyada eşine az rastlanır bir etkinliğe Yusufeli Belediyesiyle birlikte imza atıyor.


Musa Güney öncülüğünde toplamda on ressam, sular altında kalmadan önce Yusufeli'yi resmedecekleri bir projeyle 2 - 8 Ağustos 2021 tarihinde Yusufeli'nde eşine az rastlanır bir çalıştaya imza atacak.


Yusufeli'nin sular altında kalmadan önce Yusufeli'nin resmedilmesi amacıyla yapılan çalıştaya, bölgenin yerel sanatçıları da çalıştay atölyesine katılarak kendi bakış açılarından Yusufeli'ne ait resimlerini yapabilecek. Halkın çalıştaya katılımı ise serbest olacak.


TOKİ'nin yeni yaptığı Yusufeli ilçesine insanlar taşınmadan önce güzel anılarla birlikte Yusufeli'nden ayrılsın diye sanatı devreye sokan Ressam Musa Güney, çalıştaydan birkaç hafta önce Yusufeli'ne giderek dağlarda kamp kurdu ve Yusufeli'ni resmetmeye başladı.


Ressam Musa Güney
Ressam Musa Güney

Yusufeli'nin sokaklarını, tarihi mekânlarını, çiçeklerini, asma köprülerini, sosyal yaşamını resmedecek olan sanatçılar: Sertap Yeğin (Bursa), Engin Korkmaz (Bursa), İsmail Tetikçi (Bursa), Orhan Zafer (Ordu), Mehmet Hacıfettahoğlu (Trabzon), Musa Güney (İstanbul), Mümin Candaş (Trabzon), Nurullah Aydın (İzmir), Mustafa Albayrak (İstanbul), Tolga Boztoprak (İstanbul)



Yusufeli Belediyesi 1. Sanat Çalıştayı  2021
Yusufeli Belediyesi 1. Sanat Çalıştayı 2021

Yusufeli için Erzurumlu Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır tarafından "Yusufeli İçin Söyle" çalışması vesilesi ile Yusufeli'nden görüntüleri bu videoda seyredebilirsiniz.



85 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page