top of page

Zuckerberg, Meta'nın İnsan Düzeyinde Bir Yapay Zekâ Yaratılmasına Odaklandığını Söyledi

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin yapay genel zekaya ulaşma çabalarını anlattı.


Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Meta CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, şirketinin yapay zeka konusundaki çabalarını sarstığını ve insan düzeyinde bilgisayar sistemleri elde etmede teknoloji endüstrisindeki rakiplerini yenmek için devasa veri merkezlerine para akıttığını söyledi. 


Zuckerberg, Facebook'taki bir gönderisinde Meta'nın mevcut iki araştırma çalışmasını "birbirine yaklaştırdığını" söyledi: temel araştırmaya odaklanan FAIR adlı bir proje ve tüketiciler için yapay zeka ürünleri geliştirmeye çalışan GenAI adlı ikinci bir proje. 


Gönderisinde "Uzun vadeli vizyonumuz genel istihbarat oluşturmak, sorumlu bir şekilde açık kaynak oluşturmak ve herkesin faydalanabilmesi için yaygın olarak kullanılabilir hale getirmektir" diye yazdı. 


Zuckerberg "genel zeka" terimini tanımlamadı, ancak Meta araştırmacıları ve diğer yapay zeka uzmanları yıllardır " yapay genel zeka " terimini, en azından insanlar kadar yetenekli, hala teorik olan bir yapay zeka biçimini tanımlamak için kullandılar. 


Zuckerberg ayrıca Meta'nın, H100'ler olarak bilinen 350.000 bilgisayar çipinden oluşan bir stok da dahil olmak üzere "gelecekteki yol haritamızı desteklemek için devasa bir bilgi işlem altyapısı inşa ettiğini" söyledi. Çipler , Nvidia'nın 2022'de piyasaya sürmesinden bu yana yapay zeka veri merkezlerinin temel yapı taşı oldu . Teknoloji haber sitesi The Verge, Aralık ayında Meta'nın H100 için Nvidia'nın en büyük müşterisi olarak Microsoft'la berabere kaldığını bildirdi.


Zuckerberg, Perşembe günü yayınlanan bir röportajda The Verge'e , en iyi yapay zeka bilim adamlarını işe almak için yaşanan şiddetli rekabetin daha önce gördüklerine benzemediğini ve Meta'nın bu bilim adamlarının kullanacağı araçlara yatırım yapmasını daha da önemli hale getirdiğini söyledi. 


Kaynak : NBC News

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page