top of page

Mitsotakis'in Türkiye Ziyaret Notları Henüz Detaylandırılmadı

Aralık ayında Yunanistan'a yapılan ziyaret sonrasında Yunanistan'ın da siyasi diyalogları geliştirmek amacı ve gerginliği tırmandırmayacak hamlelerde bulunmama üzerine odaklı olan iade ziyareti için yapacağı ziyaretin detayları henüz basına yansımadı.


Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis

Aralık ayında Erdoğan Yunanistan'ı ziyaret etmiş, iki ülke arasında karşılıklı ticareti artırma, iletişim kanallarını açık tutma ve gerilimi azaltmak için önlemler alma konusunda anlaşma sağlamıştı. Yunan basınına konuşan Miçotakis de Mayıs'ta Ankara'yı ziyaret edeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğini söylemişti.


Bu kapsamda Mayıs ayında Türkiye'ye iade ziyareti yapacak olan Miçotakis'in ziyaretine dair tüm detaylar Türk ve Yunan basını ile henüz paylaşılmadı.


Ziyaret öncesinde Yunan basınına Miçotakis "Türk liderliğinin farklılıklarımız arasında köprü kurabilmemiz ve en azından gerginliklerden kaçınabilmemiz için samimi bir istek içinde olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Yunan ve Türk yetkililer, Başbakan Kyriakos Mitsotakis'in 13 Mayıs'ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı Ankara ziyaretinin ayrıntılarını tamamlamaya çalışıyor.

İki taraf, tartışmaya açık olan ve muhtemelen 13 Mayıs'ta imzalanacak bir sonuç olarak konuları (siyasi koruma, ekonomik işbirliği ve yağmalanan antikaların iadesi) inceliyor.


Miçotakis ve Erdoğan, üç tartışma kanalının (siyasi diyalog, güven artırıcı tedbirler ve pozitif gündem) nasıl ilerlediğini ve deniz alanlarının sınırlandırılması konusunu açmak için koşulların olgunlaşıp olgunlaşmadığını değerlendirecek.



Kaynak : Kathirmerini, TuvART

© TuvART Haber



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page