top of page

BES Ayrılma Talep Formu

Güncelleme tarihi: 4 May

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Ayrılma Talep Formu, firmaların sitesinde yer almalıdır. Ancak bazı firmalar, katılımcının doğrudan irtibatı ile bu formu sunmayı tercih eder. Mevzuata göre "İhtiyaca karşılık gelen dokümanların kolay ulaşılır olması" çerçevesinde aslında bu formların sitelerde, kolay ulaşılan bir yerde olması gereklidir. TuvART Haber, EGM tarafından paylaşılan BES Cayma ve BES Ayrılma Talep Formunu ücretsiz yayınlıyor.


form, imza, sözleşme, bes ayrılma formu, bes cayma formu

Emeklilik Gözetim Merkezinde yayınlanan BES Ayrılma Talep Formunu, tüm BES şirketleri kendi logolarını ekleyerek resmi web sitelerinde hizmete açar ya da katılımcıların, doğrudan kendileri ile iletişim kurmaları halinde paylaşır.


"LÜTFEN BES İŞLEMLERİNİZ İÇİN TUVART HABER'E BELGE GÖNDERMEYİNİZ."


Resmi web siteleriyle ilgili mevzuata göre "İhtiyaç duyulacak tüm bilgi ve belgelerin kolay ulaşılır bir halde web sitesinde yer alması gerektiği" yönündeki detaya göre aslında bu formlar, belgeler ve bilgiler, BES şirketlerinin web sitesinde kolayca bulunabilecek bir yerde konumlanmalıdır.


Fakat bazı BES Şirketleri, bunu uygularken bazıları uygulamamaktadır.


Türkiye Hayat Emeklilik ve Anadolu Hayat Emeklilik, BES Ayrılma Talep Formunda en çok arama yapılan Google sorgusu olmasına rağmen, ne yazık ki bu firmalar sitelerinde hâlâ BES Ayrılma Talep Formuna yer vermemeye devam etmektedir.


Bu sebeple;

Türkiye Hayat Emeklilik BES Ayrılma Talep Formu için lütfen mavi yazılı alana tıklayınız.


Anadolu Hayat Emeklilik BES Ayrılma Talep Formu için lütfen mavi yazılı alana tıklayınız.



Devletin resmi kurumu olan Emeklilik Gözetim Merkezinde yayınlanan BES Ayrılma Talep Formu için lütfen tıklayınız.


Allianz BES Ayrılma Talep Formu için lütfen tıklayınız. Allianz'a BES Ayrılma Talep formunuzu iletmek için e-posta gönderebilirsiniz ve Allianz Hayat Emeklilik'e e-posta göndermek için lütfen tıklayınız.


Ayrıca 0850 399 99 99 numaralı iletişim numarası ile Allianz Hayat ve Emeklilik BES şirketine ulaşabilir ve 0216 556 67 77 numaralı faks üzerinden belge gönderimi sağlayabilirsiniz.


0850 202 20 20 numaralı iletişim numarası ile Türkiye Hayat ve Emeklilik BES şirketine ulaşabilir ve 0212 310 39 99 numaralı faks üzerinden belge gönderimi sağlayabilirsiniz. bilgi@turkiyehayatemeklilik.com.tr bu e-posta adresi üzerinden Türkiye Hayat ve Emeklilik BES Ayrılma Talep Formunuzu iletebilirsiniz.


Ayrıca 0850 724 55 00 numaralı iletişim numarası ile Anadolu Hayat ve Emeklilik BES şirketine ulaşabilirsiniz. hizmet@anadoluhayat.com.tr bu e-posta adresi üzerinden Anadolu Hayat ve Emeklilik BES Ayrılma Talep Formunuzu iletebilirsiniz.


Lütfen unutmayın, TuvART bir haber sitesidir ve BES sektörü hakkında bilgi paylaşır. Ayrılma işlemleriniz için lütfen BES şirketinizle iletişim kurunuz.

"LÜTFEN BES İŞLEMLERİNİZ İÇİN TUVART HABER'E BELGE GÖNDERMEYİNİZ."



BES Ayrılma Hakkında En Çok Sorulan Sorular


Otomatik Katılım Sisteminden Cayma Nasıl Olur?

Otomatik Katılım Sistemi, işveren tarafından çalışanların sisteme zorunlu olarak katılmasını kapsayan bir sistemdir. Devlet tarafından bireyleri tasarrufa yönlendirmek için zorunlu kılınan bu sistem, Türkiye'deki ekonomik kriterler sebebiyle çalışanlar tarafından çok sevilen bir yatırım sistemi olamadı. Buna OKS BES Fonlarının yeterli performansta yönetilememesi katkı sağlayan bir diğer olumsuzluk oldu. Bu sebeple çalışanlar, maaşlarından küçük de olsa OKS için kesinti yapılmasını yüksek oranda istemiyor ve hemen OKS'den caymak istiyor. Ancak bu noktada nasıl ilerleyeceğini genelde bilmiyor. Çünkü iş verenler, çalışanları OKS'ye dâhil ederken doğru bilgilendirme yapmıyor. Çalışanlar da OKS Cayma halinde ne yapacağını çok iyi bilmiyor. Bu noktada en çok şikayet olan konulardan biri de BES Şirketlerine katılımcıların "Haberim olmadan beni eklemişler" ya da "haberim olmadan hesabımdan para çekmişler" gibi konu başlıklarıdır. Bu şikayetlerin temeli BES şirketi değil, çalışanın iş vereni ve insan kaynakları birimidir.


OKS Cayma için yapılacak işlem basittir. Hangi BES şirketine bağlı iseniz o şirketin OKS Cayma için açtığı telefon numarasını aramak ve cayma isteğini iletmektir.


Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunuyor; çalışan, OKS cayma hakkını kullandığını mutlaka iş verenine ve insan kaynakları birimine iletmelidir. Aksi takdirde çalışanın maaş aldığı şirket, OKS için çalışanın maaşından kesinti yapmaya devam edecektir.

BES ayrılma nasıl yapılır?

BES ten ayrılma kaç gün sürer?

Bireysel emeklilik iptalinde para kesilir mi?

Bireysel emeklilik iptali para iadesi nereden alınır?


LÜTFEN BES İŞLEMLERİNİZ İÇİN TUVART HABER'E BELGE GÖNDERMEYİNİZ.



125 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page