top of page

Kathimerini: "Mavi Vatan" Seneye Derslere Dâhil Olacak

Kathimerini haber kanalı, Mavi Vatan'ın yeni müfredata göre seneye ders kitaplarına alınacak konular olmasına dair bir haber yayınladı. Türkiye'de bu detay Takvim haricinde basına pek yansımadı. Habere ait kesitleri bu sayfada okuyabilirsiniz.


harita
Kathimerini'de yayımlanan görsel

Yerel basında çıkan haberlere göre, Türkiye'nin Yunanistan dahil bölgedeki diğer ülkeler pahasına Akdeniz'in ve diğer denizlerin geniş bir bölümünde nüfuzunu öngören "Mavi Vatan" doktrini önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğretilecek.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye ve Takvim gazetelerinde kamuoyuna açıklanan tavsiyelerine göre, ortaöğretim coğrafya derslerinde haritalar ve Mavi Vatan doktrini ile havadaki nüfuza ilişkin bir öğreti öğretilecek.


Önerilerde “Türkiye'nin Adalar Denizi (yani Ege Denizi) ve Doğu Akdeniz'deki hukuki ve coğrafi haklarını hiçe sayan taleplere karşı haklı mücadelesinin yanı sıra vatanseverlik değerinin de aşılanması gerektiği” belirtiliyor.


Milli Eğitim Bakanı "Kıbrıs'ın Türkiye ve Türk dünyası için önemine değinmek gerekiyor" dedi.

Önerilerde, Mavi Vatan'ın (Karadeniz, Akdeniz, Ege Denizi, Marmara Denizi) yanı sıra, Türkiye'nin BM Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne taraf olmama nedenlerinin de açıklanması gerektiği belirtildi.


Kaynak : Kathimerini

© TuvART Haber

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page