top of page

Türk Dünyası Tarım Birliği Yeni Sekreteri Belli Oldu

Güncelleme tarihi: 21 saat önce

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Türk Dünyası Tarım Birliği'nin genel sekreteri oldu.


Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden mezun olan Gülçubuk, halen aynı bölümde “Prof. Dr.” olarak görev yapmaktadır. Kırsal Kalkınma, Tarımsal Kalkınma, Kırsal Sosyoloji, Tarım Politikası, Tarımda – Kırsalda İnsan Kaynakları Politikaları, Girişimcilik konularında çalışmalarda bulunmakta ve dersler vermektedir.


Birçok ülkede uzmanlık alanına giren konular ile ilgili çalışmalarda bulunan Sayın Gülçubuk, bazı eğitim programlarına katıldı ve ulusal-uluslararası çok sayıda çalışmada yer aldı. 2002-2009 yılları arasında Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Formu Türkiye Yürütme komitesi üyeliği yaptı. Kısa adı AKÇAM olan “Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.


Uluslararası Tarım Ekonomisi Derneği, Dünya Kırsal Sosyoloji Derneği ve Avrupa Sosyoloji Derneği üyesidir. Prof. Gülçubuk’un, çalışma alanına giren konulara ilişkin olarak makale, bildiri, kitap, proje vd. biçiminde 250’den fazla eseri vardır. Çok sayıda il ve ilçenin gelişme planını hazırladı, birçok ülkede akademik çalışmalarda bulundu. İlgi alanına giren sosyal sorumluluk projelerinde öncülük yaptı. Bir süredir AGRO TV’de “Türkiye ve Dünya Piyasalarında Tarım” programını yapmaktadır. 10. ve 11. Beş Yıllık Kalkınma Planı ile 2.  ve 3. Tarım ve Orman Şurasında Kırsal Kalkınma Komisyon Başkanlığını yürüttü. Kurucusu olduğu KIRKYOL Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.


Kaynak :TDTB

© TuvART Haber


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page