top of page

Güney Kore, Çin ve Japonya Üçlü Zirve Yapacak

Güney Kore, Çin ve Japonya'nın 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde liderlerinin uzun süredir ertelenen üçlü zirve düzenlemesinin muhtemel olduğu belirtildi.


Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi
Fotoğraf: Yonhap, 2023; Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi

Japon özel yayıncı JNN'in haberine göre, üç ülke Seul'deki üçlü zirve için görüşmelerde bulundu ve zirve tarihi konusunda anlaşmaya vardı.


Üçlü zirve en son Aralık 2019'da Çin'in güneybatısındaki Chengdu şehrinde düzenlendi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Çin Başbakanı Li Qiang'ın, Güney Kore'nin şu anki dönüşümlü başkan olması nedeniyle Başkan Yoon Suk Yeol ile görüşmek üzere Seul'ü ziyaret etmesi bekleniyor.


Zirve, Kovid-19 salgını ve Japonya'nın Kore Yarımadası'ndaki 1910-45 sömürge yönetimi sırasında zorla çalıştırılan Koreli kurbanların tazminatı konusunda Seul-Tokyo ilişkilerindeki bozulma nedeniyle askıya alındı.


Zirvenin yeniden canlandırılması yönündeki görüşmeler, Güney Kore'nin geçen yıl Mart ayında Japon şirketlerinden katkı istemeden Koreli mağdurların zararlarını tek başına tazmin edeceğini açıklamasının ardından Seul-Tokyo ilişkilerinde dramatik bir ısınmanın yaşandığı bir dönemde ivme kazandı.


Kaynak : JNN

© TuvART Haber

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page